Protein ve karbonhidrat bakımından oldukça mükemmel durumda olan Antep Fıstığı'nın hem lezzeti hem de sağlığımıza kattığı şüphesiz bir çok şey var;
Antep Fıstığının Faydaları;
1) Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.
2) 100 g antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35”ini karşılayabilmektedir.
3) Antepfıstığında kolestrol yoktur Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
4) Antep fıstığı protein yönünden 2 kat,fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür
5) Vitamin E,B ve C komplexince zengindir.
6) Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir
7) 100 gr antepfıstığında 4.0 gr posa bulunur.Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (0.3 gr) dan daha üstündür
8) İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
9) Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik indx) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir
10) Kalp İçin Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür
Taksit | Taksit Tutarı | Toplam Tutar |
---|