Fındık
Her insanın günde 1 avuç fındık tüketmesinin sağlığa bir çok alanda faydası olduğu bir çok bilim insanı tarafından tavsiye edildi. Faydası kadar lezzeti de mükemmel olan Fındığın başlıca sağlığa faydaları şunlardır;
- Magnezyum, çinko, potasyum, demir ve kalsiyum açısından zengin bir içeriğe sahip olan fındık, E ve B vitaminleri.
- Öte yanda protein değeri de oldukça yüksektir.
- Enerji kaynağıdır, vücudu güçlendirir.
- Zihinsel ve fiziksel yorgunlukları giderir.
- Kalp ve damar sağlığına fayda sağlar.
- Ceviz ve badem gibi kalp ritmini düzenler, kolesterolü düşürür.
- Düzenli olarak tüketildiği takdirde kalp krizi riskini azaltır.
- Sağlıklı kemik gelişimini destekler, anemi tedavisine yardımcı olur.
- Hamilelik döneminde tüketilen fındık, annenin mineral gereksinimi karşılar.
- Varislere iyi gelir, cildi güzelleştirir. Cinsel gücün artmasını sağlar.